Sverige registrerer 57 døde med coronavirus på et døgn

Sverige har det seneste døgn registreret 57 døde med coronavirus.

Det oplyser landets sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten, tirsdag eftermiddag på sit daglige pressemøde.

Tallet er en stigning fra 31 bekræftede coronadødsfald mandag.

Det er dog samtidig lavere tal end dem fra hverdagene i sidste uge. Her var det laveste antal 85 og det højeste tal 135.

Tallene i weekenden har generelt været lavere under udbruddet, fordi der her er forsinkelser i rapporteringerne fra de svenske regioner.

I alt er 3313 coronasmittede personer bekræftet døde i Sverige under det igangværende udbrud af coronavirus.

Det er det højeste dødstal sammenlignet med de øvrige nordiske lande. Også i forhold til antal dødsfald per indbygger ligger Sverige højest i Norden.

De 3313 svenske coronadødsfald svarer til 32,4 dødsfald per 100.000 indbyggere. Til sammenligning har Danmark 527 bekræftede coronadødsfald, hvilket svarer til 9,1 døde per 100.000 indbyggere.

Sverige har også markeret sig ved at have en noget mindre restriktiv tilgang til coronavirusset end mange andre lande – herunder de nordiske naboer.

Blandt andet har svenske restauranter og skoler ikke været lukket ned.

Antallet af personer, der er testet positiv for coronavirus i Sverige, er tirsdag steget med 602. Det samlede antal lyder dermed på 27.272.

Blandt de personer, der er døde i Sverige, er klart flest ældre mennesker. Coronavirus rammer også generelt ældre mennesker hårdest.

Af den svenske sundhedsstyrelses nærmere detaljer om de døde fremgår det, at 2912 ud af de 3313 døde er 70 år eller ældre.

Det svarer til knap ni ud af ti af de døde – eller mere præcist 87,9 procent.

/ritzau/