Talsmand afviser historie om selvisolerende Mike Pence

Talsmand for USA’s vicepræsident, Mike Pence, afviser, at vicepræsidenten går i selvisolation.

Meldingen kommer natten til mandag dansk tid, efter at Bloomberg News skrev søndag aften, at Mike Pence havde valgt at gå i selvisolation, da hans presserådgiver er blevet testet positiv for coronavirus.

– Vicepræsident Mike Pence vil fortsætte med at følge anbefalingerne fra Det Hvide Hus’ sundhedsfaglige gruppe og er ikke i karantæne.

– Vicepræsident Pence er testet negativ hver eneste dag og planlægger at være i Det Hvide Hus mandag, siger talsmand Devin O’ Malley ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det går dermed imod, hvad flere unavngivne kilder fra Det Hvide Hus i Washington D.C. oplyste ifølge finansmediet Bloomberg.

Mike Pences presserådgiver, Katie Miller, blev testet positiv fredag. Hun er den førende talsmand for Det Hvide Hus’ hold, der håndterer coronavirusset, som Mike Pence står i spidsen for.

Kort før Katie Millers positive prøve blev et medlem af militæret, der arbejder som kammertjener for Donald Trump, testet positiv.

Samtidig er Katie Miller gift med en af Trumps tætteste rådgivere, Stephen Miller.

Lørdag sagde tre sundhedsfaglige nøglefolk fra Det Hvide Hus’ hold, at de går i karantæne.

Det drejer sig om Trumps topsundhedsrådgiver Anthony Fauci, der er direktør for Det Nationale Institut for Allergi og Infektionssygdomme i USA, kommissær for USA’s fødevare- og lægemiddelstyrelse (FDA) Stephen Hahn og Robert Redfield, som er direktør for USA’s Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC).

Tidligere søndag – før nyheden om Mike Pence – skrev det amerikanske medie The New York Times og nyhedsbureauet Reuters, at Det Hvide Hus ikke havde planer om holde Donald Trump og Mike Pence adskilt.

/ritzau/