WHO: Fransk coronatilfælde fra 2019 er ikke overraskende

Frankrig havde angiveligt et tilfælde af smitte med coronavirus allerede i slutningen af december sidste år.

Det fortalte lederen af to franske hospitaler i det nordlige Prais søndag i et interview med den franske tv-station BFM TV.

Og ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er det ikke overraskende.

– Det er også muligt, at vi finder flere tidligere tilfælde, siger WHO-talsmand Christian Lindmeier ved en pressebriefing i Genève tirsdag.

Han opfordrer andre lande til at undersøge mulige tidlige tilfælde.

Det smitsomme coronavirus menes at være brudt ud fra den kinesiske millionby Wuhan i slutningen af 2019. De nærmere detaljer om udbruddets begyndelse er dog endnu ikke klarlagt.

De første tilfælde i Europa har indtil nu været dateret til 2020.

Men søndag meddelte Yves Cohen fra Avicenne- og Jean Verdier-hospitalerne i det nordlige Paris altså, at man havde fundet en ældre positiv prøve.

Hospitalerne undersøgte 24 prøver fra december og januar.

– Ud af de 24 havde vi en enkelt positiv prøve for Covid-19 den 27. december, lød det søndag fra Yves Cohen til BFM TV.

Ifølge uafhængige forskere kræver det franske fund yderligere undersøgelser, før man kan drage nogen konklusioner.

– Det er ikke umuligt, at der kan være tale om en tidlig ankomst, men beviserne er på ingen måde endegyldige, siger Jonathan Ball, der er professor i molekylær virologi ved det britiske University of Nottingham.

En anden forsker, Stephen Griffin, fra den medicinske forskningsafdeling på University of Leeds, siger, at man skal være “påpasselig, når man laver konklusioner ud fra den her slags fund”.

På verdensplan er over 3,5 millioner mennesker blevet bekræftet smittet med coronavirus. Over 250.000 smittede personer er blevet bekræftet døde.

/ritzau/Reuters