USA og Storbritannien: Hackere spionerer under kamp mod corona

Hackere forsøger at trænge ind i it-netværk for hospitaler og videnskabelige institutioner, der deltager i arbejdet med at stoppe coronasmitte.

Der er tale om hackere med en stat i ryggen.

Det siger det britiske og det amerikanske agentur for cybersikkerhed, NCSC og CISA.

De siger, at hackerne “aktivt retter sig mod organisationer, der deltager i både nationalt og internationalt arbejde med Covid-19”.

Covid-19 er den sygdom, som coronavirus udløser.

Angrebene på hospitalerne og forskergruppers netværk udføres formentlig af hackerne for at “få fat i efterretninger om national og international sundhedspolitik og for at skaffe sig følsomme data om forskningen i Covid-19”, hedder det.

Læger, sygeplejersker og andet medicinsk personale opfordres til at opdatere deres passwords, så hackerne ikke får let spil.

De to landes agenturer siger ikke, hvilket eller hvilke lande, der er ansvarlige for it-angrebene. Men de er rettet mod britiske og amerikanske interesser.

Embedsmænd fra de to lande, der ønsker at være anonyme, siger, at det er en advarsel til hackere fra Kina og Iran. Men også til hackere med forbindelse til Rusland.

– Der ligger flere forskellige hensigter og motivationer bag disse angreb. Det er lige fra svindel til spionage.

Det siger den britiske udenrigsminister, Dominic Raab.

Hackerne går efter at sikre sig store mængder persondata og intellektuel ejendom.

Raab regner med, at det vil blive værre de kommende måneder. Men myndighederne vil stå klar til at tackle truslen, siger han.

/ritzau/Reuters