Redaktør fyret efter sammenligning af virus med Nazityskland

Chefredaktøren på avisen Santa Barbara News-Press er blevet fyret for at bringe en leder, der sammenligner coronarestriktioner med Nazityskland.

Fyringen kommer, efter at avisen med base i Santa Barbara, Californien, i weekenden bragte en leder skrevet af ejer og udgiver Wendy McCaw.

I lederen beskylder hun Demokraterne for at bruge virusset til fremme deres egen politiske dagsorden, ligesom at hun sammenligner ordren om at blive hjemme med Nazityskland.

– Vores frihedsrettigheder er blevet taget fra os på grund af hvad, et virus? Tænk over det, skrev Wendy McCaw i fredagens leder under overskriften “Vi lever under tyranni”.

– Hvis dette land kan blive bragt i denne situation af et virus, hvor meget vil det så kræve at forvandle os til Sovjetunionen eller Nazityskland? Vi er ikke så langt derfra, nu hvor vi skal stå i kø for at komme ind i supermarkeder, skrev hun videre.

I en bemærkning under lederen er det tilføjet, at lederen er et udtryk for forfatterens egen holdning og ikke nødvendigvis afspejler synspunkterne blandt medarbejderne på Santa Barbara News-Press.

Lørdag rapporterede avisen Santa Barbara Independent, at chefredaktør på Santa Barbara News-Press Nick Masuda havde trukket sig fra sin stilling efter 18 måneder ved roret på avisen.

Hans sidste arbejdsdag var fredag.

/ritzau/dpa