QUIZ: Hvor meget ved du om “Star Wars”?

4. maj – eller på engelsk “May the fourth” – er en international hyldestdag til rumsagaen “Star Wars”, der handler om kampen mellem de onde sith-fyrster og de gode jedi-riddere, der lever under sætningen: “May the force be with you”.

Herunder kan du teste dig selv i, hvor meget du ved om “Star Wars”-universet, mens du sidder i karantæne. Svarene står nederst.

1: Hvilken skuespiller har været med i alle “Star Wars”-filmene?
a) Peter Mayhew (Chewbacca)

b) Mark Hamill (Luke Skywalker)

c) Anthony Daniels (C-3PO)
2: Guvernør Wilhuff Tarkin, øverstbefalende for Dødsstjernen, er bedre kendt under hvilket navn?
a) Darth Vader
b) Grand Moff
c) Palpatine
3: Hvilket fartøj boede Rey i?
a) “AT-AT”
b) “X-Wing”
c) “Tusindårsfalken”
4: Hvem dræbte Jabba The Hut?
a) Luke Skywalker
b) Rey
c) Prinsesse Leia
5: Hvad mistede Luke Skywalker i sin kamp mod Darth Vader?
a) Sit lyssværd
b) Sin status som Jedi-ridder
c) Sin højre hånd
6: Hvem spillede den oprindelige Chewbacca?
a) Ian McDiarmid

b) Peter Mayhew
c) Kenny Baker
7: Og hvem spillede Chewbacca i de seneste film?
a) Joonas Suotama
b) Robin Guiver
c) John Boyega
8: Hvad er admiral Ackbars kendte sætning?
a) “I find your lack of faith disturbing”
b) “It’s a trap!”
c) It’s not my fault”
9: Hvem adopterede Padmé Amidalas datter?
a) Bail Organa
b) Qui-Gon Jinn
c) Yoda
10: Hvad er Kylo Rens rigtige navn?
a) Ben
b) Jan
c) Kylo
11: Hvilken planet er Leia prinsesse på?
a) Tatooine
b) Alderaan
c) Naboo
12: Hvilket udtryk bliver brugt om personer, der både bruger kraftens mørke og lyse side?
a) Grå
b) Muggle
c) Sith
13: Hvilket artefakt finder Rey på Pasaana, der kan bruges som en stifinder til Sith-højborgen i “Episode IX”?
a) Et lyssværd
b) En kniv
c) En halskæde
14: Hvor mange motorer har et X-Wing-fly?
a) to
b) fire
c) seks
15: Hvornår blev “Episode IV” udgivet?
a) 2019
b) 1980
c) 1977
16: Hvilken farve har Qui-Gon Jinns lyssværd?
a) Grønt
b) Blåt
c) Rødt
17: Hvem er R2D2’s modstykke?
a) 2D2R
b) C-3PO
c) BB-8
18: Hvad hedder Samuel L. Jacksons karakter?
a) Mace Windu
b) Qui-Gon Jinn
c) Nick Fury
19: Hvilken race tilhører Yoda?
a) Yodian
b) Mandalorian
c) Det vides ikke
20: Hvilken “Star Wars”-film har fået flest oscarstatuetter?
a) “A New Hope” (Et nyt håb)
b) “The Empire Strikes Back” (Imperiet slår igen)
c) “Return Of The Jedi” (Jedi-ridderen vender tilbage)
21: Hvor mange skuespillere blev brugt under Jabba The Huts kostume?
a) 1
b) 2
c) 3
22: Hvem gav FN-2187 sit nye navn, som han senere bliver kendt som?
a) Poe Dameron
b) Rey
c) Yoda
23: Hvem bliver afsløret som Reys bedstefar?
a) Obi-Wan Kenobi
b) Emporer Palpatine
c) Anakin Skywalker
24: Hvilket type panser bruger Boba Fett?
a) Sith
b) Jedi
c) Mandalorian
25: Hvilken af dronning Padmé Amidalas tjenestepiger blev brugt som lokkedue?
a) Saché
b) Sabé
c) Versé
Svar: 1:c, 2:b, 3:a, 4: c, 5: c, 6:b, 7:a, 8:b, 9:a, 10:a, 11:b, 12:a, 13:b, 14:b, 15:c, 16:a, 17:b, 18:a, 19:c, 20:a, 21:c, 22:a, 23:b, 24:c, 25:a.

/ritzau/