Spanien har færrest coronadøde siden 20. marts

Antallet af døde i Spanien med coronavirus falder det seneste døgn til under 300, oplyser sundhedsministeriet i Madrid torsdag.

Det er opgjort til 268 døde mod 325 døgnet forinden.

Det er det laveste antal siden 20. marts og er en markant succes i kampen mod sygdommen Covid-19, der udløses af coronavirus.

Det samlede dødstal når torsdag således 24.542.

Spanien har den sidste uge haft dødstal på under 400 i døgnet, og to gange har antallet af døde med coronavirus ligget under 300.

På toppen af coronakrisen i starten af april var der flere dage med over 900 døde i døgnet.

De økonomiske omkostninger har været enorme, og mange ser frem til den gradvise åbning af samfundet, som regeringen har bebudet.

Landets sandstrande og hoteller er tomme. Turistindustrien, der er en af de største bidragydere til den spanske økonomi, er brast sammen.

Byggeriet er også gået i stå efter lige netop at være kommet i omdrejninger oven på finanskrisen i 2008.

– Denne krise vil være værre for hotelansatte, end 2009 var for byggeriet. Dengang havde vi i det mindst turismen, siger Fracisco Rullan, der arbejder på et hotel på ferieøen Mallorca, til Reuters.

I første kvartal skrumpede Spaniens økonomi med 5,2 procent i forhold til samme kvartal sidste år, fremgår det af de officielle tal.

Forbrugernes købelyst er faldet med 7,5 procent.

Tirsdag præsenterede premierminister Pedro Sanchez en plan i fire faser for at genåbne Spanien. Folk har i ugevis fået besked om at holde sig hjemme og kun bevæge sig ud for at købe mad og medicin.

I første fase, der starter mandag, vil frisører og andre små serviceerhverv, hvor kunder bestiller tid, få lov til at genåbne. Restauranter vil få lov til at sælge take away.

I slutningen af juni skal strande kunne genåbne.

/ritzau/AFP