Frankrig melder om færre coronadødsfald og færre indlagte

Antallet af dødsfald blandt coronasmittede i Frankrig er på det laveste niveau, der er registreret på en hverdag siden slutningen af marts.

I det seneste døgn er 289 mennesker døde med coronasmitte på landets plejehjem og hospitaler. Det viser den daglige opgørelse fra den franske sundhedsstyrelse torsdag.

Søndag meldte de franske myndigheder om et lavere tal, nemlig 242 coronadødsfald. Men det skyldes, at der i weekenderne ofte er en forsinket indrapportering fra plejehjem, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Antallet af indlagte på intensivafdelingerne rundt om i Frankrig er faldet for 22. dag i træk, viser de seneste tal.

Der var torsdag 4019 alvorligt syge patienter i intensiv behandling. Det er et fald på knap 200 i forhold til dagen inden.

På hospitalernes øvrige afdelinger er 26.283 patienter indlagt. Det er et fald på omkring 550 i forhold til en dag tidligere.

Frankrig har nu registreret i alt 24.376 dødsfald blandt personer smittet med coronavirus. Det er det femtehøjeste tal i verden, kun overgået af USA, Italien, Storbritannien og Spanien.

Frankrig har været lukket ned siden midten af marts. Men regeringen har varslet en gradvis genåbning fra 11. maj.

Nogle regioner er hårdere ramt end andre, og derfor vil der være forskel på, hvornår skoler og arbejdspladser får lov at åbne igen.

De franske regioner er inddelt i farverne rød, gul og grøn. De grønne regioner åbner først, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Torsdag havde regeringen markeret 35 regioner som røde, herunder hovedstaden Paris og det omkringliggende område samt det nordøstlige Frankrig.

Det er de områder, der er hårdest ramt af udbruddet. Det er også her, at hospitalernes intensivafdelinger har været mest belastet.

/ritzau/