Milliardæren Tom Hagens forsvarer: Han bør få lov at gå fri

Retsmødet om, hvorvidt den norske rigmand Tom Hagen skal varetægtsfængsles, er onsdag eftermiddag blevet afsluttet.

Der er dog lidt over klokken 17 endnu ikke afsagt kendelse om, hvorvidt han bliver varetægtsfængslet.

Tom Hagen sigtes for at have dræbt eller medvirket til at have dræbt sin kone, Anne-Elisabeth Hagen, der har været forsvundet i halvandet år.

Anklageren kræver, at han bliver fængslet i foreløbig fire uger. Hagens forsvarsadvokat, Svein Holden, kræver ham løsladt.

Retsmødet er foregået for lukkede døre, hvorfor der ikke er kommet noget nyt frem i sagen i forbindelse med mødet.

Tom Hagen har forud for retsmødet fastholdt, at han er uskyldig. Og derfor bør han få lov at gå fri, siger hans forsvarer, Svein Holden, umiddelbart efter retsmødets afslutning.

– Statistisk set løslades personer ikke i sådanne sager, første gang de bliver tilbageholdt, det sker sådan cirka aldrig. Men hvis det nogensinde skal ske, så skal det ske i denne sag, siger Holden.

Forsvareren mener, at politiet har et yderst spinkelt grundlag at føre sagen på.

– Det undrer mig, at de er kommet frem til denne konklusion, siger Holden om sigtelsen mod Hagen.

Tom Hagen blev tirsdag anholdt, da han var på vej til arbejde. Det skete efter halvandet års efterforskning af Anne-Elisabeth Hagens forsvinden 31. oktober 2018.

I begyndelsen lød det, at hun muligvis var blevet kidnappet, men tirsdag fortalte politiet, at det vurderer, at kravene om løsepenge i sagen fungerede som røgslør for den egentlige forbrydelse.

– Han (Tom Hagen, red.) er påvirket af situationen, men han svarede godt på de spørgsmål, han fik, siger Holden efter retsmødet.

Forsvarsadvokaten vil ikke uddybe, hvilke spørgsmål Tom Hagen fik – men han havde ønsket, at retsmødet skulle foregå for åbne døre.

– Det siger lidt om, hvordan jeg ser på bevissituationen. Jeg har været åben for, at dette var noget, som offentligheden skulle få indblik i, siger Holden.

/ritzau/NTB