Boris Johnson er efter streng sygdom blevet far

Den britiske premierminister, Boris Johnson, der lige er trådt ud af en månedlang sygdom med coronavirus, er onsdag blevet far.

Hans forlovede, Carrie Symonds, har født en dreng, rapporterer Sky News.

Nyhedsbureauet PA skriver, at både parret og deres nyfødte har det godt.

Den 55-årige Johnson er i forvejen far til fire børn fra tidligere forhold.

Det er den 32-årige Carrie Symonds første barn.

Selv om hun ikke er gift med Johnson, så flyttede hun ind i Downing Street 10, da han blev premierminister sidste sommer. Et ugift par er ikke tidligere set i regeringschefens officielle bolig.

– Premierministeren og frøken Symonds vil gerne have lov at takke det fantastiske team på NHS’ fødeafdeling, siger en talsmand og bruger forkortelsen for det offentlige sundhedsvæsen i Storbritannien.

Johnson blev tidligere på måneden overført til en intensivafdeling med svære symptomer på Covid-19, som er den sygdom, som coronavirus giver.

Han har siden sagt, at lægerne og sygeplejerskerne “reddede mit liv”.

Carrie Symonds blev også ramt af coronavirus og måtte holde sig i sengen en uge og isolerede sig i slutningen af marts fra Johnson, skriver avisen The Sun.

Johnson havde ellers i flere uger forsøgt at bagatellisere sygdommen og epidemien. Han fortsatte med at give hånd til alle, han mødte- også folk, der var syge med Covid-19.

Parret har kendt hinanden siden 2018, hvor Johnson lod sig separere fra sin daværende kone og barndomsveninde, Marina Wheeler. De blev formelt skilt tidligere i år.

/ritzau/