Coronavirus kan skære 12.000 stillinger i British Airways

Flybranchen er i øjeblikket tvunget i knæ af coronavirussets indtog verden over, og nu er det angiveligt British Airways’ tur til at skære i antallet af medarbejdere, som andre flyselskaber allerede har gjort.

British Airways kan således være nødsaget til at fyre op mod 12.000 medarbejdere, skriver nyhedsbureauet Reuters på baggrund af en pressemeddelelse fra moderselskabet International Airlines Group (IAG).

Selskabet har lavet en plan for, hvordan British Airways skal komme igennem coronakrisen, og det kan kræve fyringer af 12.000 medarbejdere, lyder det.

– Forslagene er åbne for ændringer, men det er muligt, at det vil påvirke størstedelen af de ansatte i British Airways, og det kan føre til fratrædelse af op mod 12.000 af medarbejderne, skriver IAG ifølge Reuters.

I begyndelsen af april oplyste flyselskabet, at det var på vej til at hjemsende 80 procent af selskabets ansatte på fly, i lufthavne samt på hovedkontoret.

Flybranchen er generelt voldsomt hårdt ramt af coronakrisen. Med rejseforbud, lukkede grænser og generel frygt for at bevæge sig ud er antallet af flyrejsende faldet drastisk.

/ritzau/