Antal af døde briter med coronavirus er langt højere

Storbritannien har kurs mod at blive et af de lande i Europa, der er hårdest ramt af coronavirus.

En ny opgørelse viser, at landet allerede 17. april nåede 20.000 døde, når man inkluderer det hastigt stigende antal af døde med coronavirus på plejehjem.

Det gør de britiske dødstal omkring 52 procent højere i England og Wales end tidligere rapporteret ifølge det statistiske kontor (ONS).

Regeringen oplyste lørdag, at Storbritannien det forløbne døgn havde passeret 20.000 døde med coronavirus. Men det var vel og mærke kun døde på hospitalerne.

Det reelle tal, hvor også de coronadøde på plejehjemmene tælles med, og hvor Covid-19, som sygdommen hedder, var nævnt på dødscertifikatet, var 17. april 21.284 døde, lyder det fra ONS.

På det tidspunkt havde regeringens tal vist, at 13.917 mennesker var døde på landets hospitaler efter at være blevet smittet med coronavirus.

Det totale antal på lidt over 21.000 var på det tidspunkt flere end i Frankrig, som havde medtaget dem, der var døde på plejehjem, i den nationale opgørelse. Det var også højere end Spaniens. Kun Italiens tal var højere.

Det seneste tal over døde med Covid-19 – sygdommen som udløses af coronavirus – blev mandag opgjort af regeringen i London til 21.092. Men det var kun tallet for de døde på hospitalerne.

– Storbritannien kommer til at være blandt de værst ramte landet i første bølge, siger Bill Hanage, der er lektor i epidemiologi ved Harvard’s T.H. Chan School of Public Health.

Premierminister Boris Johnson, der mandag vendte tilbage til sit arbejde efter selv at være hospitalsindlagt med coronavirus, advarede mandag om, at det stadig er for tidligt at genåbne samfundet.

/ritzau/Reuters