17-årig er blandt seneste coronaofre i Storbritannien

Storbritannien har det seneste døgn registreret 717 coronadødsfald – heriblandt en 17-årig samt 40 personer uden foregående helbredsproblemer.

Det viser tal fra landets sundhedsministerium mandag eftermiddag.

Det bringer det samlede antal bekræftede coronadødsfald op på 11.329 i Storbritannien. Det er kun overgået af USA, Italien, Spanien og Frankrig.

Det nationale sundhedsvæsen oplyser, at dødstallet for England alene lød på 667. Her spænder alderen på de døde fra 17 til 101 år. Det fremgår desuden, at 40 af de døde ikke havde helbredsmæssige udfordringer forinden.

De 717 britisk coronadødsfald mandag er et lille fald i forhold til søndag. Her lød antallet på 737. Begge døgn forinden lød tallet på over 900.

Premierminister Boris Johnson er blandt de briter, der er blevet smittet med coronavirus. Han blev søndag udskrevet fra hospitalet efter et længere sygdomsforløb, hvor han blandt andet var indlagt på intensivafdeling.

I en video på Twitter takkede premierministeren søndag personalet på St. Thomas Hospital og sagde, at “det kunne være gået begge veje for ham”.

/ritzau/Reuters