Dødstal runder 50.000 under global coronakrise

Det samlede antal døde i forbindelse med coronapandemien har torsdag rundet 50.000 på verdensplan.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University.

Det samlede antal bekræftede smittetilfælde ligger på verdensplan på 965.246. Heraf er 204.605 erklæret raske.

Coronavirusset blev første gang registreret i den kinesiske Hubei-provins i slutningen af 2019, men har siden januar spredt sig til resten af verden.

Europa har i ugevis været epicenter for epidemien. Her er der registreret mere end 34.000 dødsfald blandt coronapatienter.

Hårdest ramt er Italien, hvor flere end 700 coronapatienter det seneste døgn er døde. Det bringer det samlede antal døde med coronavirus op på knap 14.000.

Spanien er også hårdt plaget. Her er der det seneste døgn registreret 950 dødsfald, hvilket betyder, at Spanien nu har rundet 10.000 døde.

Trods de dystre tal er der dog både i Italien og Spanien tegn på, at krisen har nået sit højdepunkt.

Et nyt epicenter kan meget vel blive USA, hvor der er bekræftet flere end 220.000 smittede. Det samlede antal døde rundede torsdag 5000, men USA’s præsident, Donald Trump, advarer om, at antallet af dødsfald vil stige markant de kommende uger.

– Vi får et par uger, der starter omtrent nu, som bliver forfærdelige, siger han ifølge AFP.

Også Storbritannien er hårdt plaget. Her er premierminister Boris Johnson en af de godt 34.000 briter, der er bekræftet smittet med virusset.

Fra sin isolation i embedsboligen i London annoncerede han torsdag planer om en massiv forøgelse af antallet af coronatest blandt briterne.

Planen er, at op mod 100.000 briter skal testes om dagen i slutningen af april.

I Rusland har præsident Vladimir Putin forlænget den periode, hvor russerne kan få løn uden at møde på arbejde til udgangen af april.

Det skete, efter at antallet af bekræftede smittetilfælde torsdag steg med 25 procent til godt 3500.

/ritzau/