Nato-chef: Coronakrise må ikke udvikle sig til en sikkerhedskrise

Der er stadig sikkerhedsmæssige trusler, som skal håndteres under en global sundhedskrise, understreger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, på et pressemøde onsdag.

– Natos kerneopgave er at sørge for sikkerhed og forsvar for næsten en milliard mennesker. Så vores vigtigste formål er at sikre, at den her sundhedskrise ikke bliver en sikkerhedskrise.

– Mange af de udfordringer, vi har, forsvinder ikke, fordi der er Covid-19-krise. Vi har stadig terrortrusler. Og vi bliver nødt til at gøre alt, vi kan, for at forhindre flere uroligheder i for eksempel Afghanistan, siger Stoltenberg.

Torsdag skal Natos udenrigsministre mødes over videokonference for første gang nogensinde. Her vil coronapandemien og Natos svar på coronakrisen være højt på dagsordenen.

– Det her er en international krise, og vi skal hjælpe hinanden. I morgen vil jeg diskutere med udenrigsministrene, hvordan vi kan bruge Natos militære kapacitet og strukturer endnu mere effektivt i kampen mod Covid-19.

– Vi har allerede brugt Natos kapacitet. For eksempel er et tyrkisk militærfly sat i luften for at levere varer til Spanien og Italien. Her kan Nato hjælpe med at mobilisere bilateral støtte mellem Nato-allierede, siger Stoltenberg.

/ritzau/