Med 865 registrerer USA rekordmange døde på et enkelt døgn

I løbet af de seneste 24 timer er 865 mennesker døde i USA som følge af coronavirus.

Det viser tal fra Johns Hopkins University, der løbende opdaterer smittetilfælde og dødsfald verden over, tirsdag aften amerikansk tid.

Det amerikanske dødstal er således steget fra 3008 mandag klokken 20.30 til 3872 tirsdag klokken 20.30.

USA har nu 188.172 bekræftede tilfælde af coronavirus. Det er dermed det land i verden med langt de flest tilfælde og overgår både Italien, Spanien og Kina.

Under sin daglige pressebriefing i Det Hvide Hus tirsdag understregede præsident Donald Trump vigtigheden af at holde sig til de nationale retningslinjer i løbet af de næste 30 dage og kaldte det et spørgsmål “om liv eller død”.

Han fortalte, at amerikanerne snart vil se lys for enden af tunnelen, men før den tid advarede præsidenten om meget dystre tal.

– Jeg vil have, at hver eneste amerikaner er forberedt på de vanskelige dage, som ligger forude, sagde Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han understregede samtidig, at USA står foran to “meget smertefulde uger” som følge af en stigning i antallet af smittetilfælde.

– Vores styrke vil blive testet, og vores udholdenhed vil blive afprøvet, sagde han.

Delstaten New York er hårdest ramt af det smitsomme virus, og udbruddet er især gået hårdt ud over New York City, der er USA’s største by.

/ritzau/