FAKTA: Her er anklagerne mod Donald Trump

USA’s præsident, Donald Trump, skal for en rigsretssag i Senatet, der er det ene af de to politiske kamre i USA.

Her kan du læse om, hvad anklagerne konkret går på:

* Magtmisbrug:

– Anklagen går på, at Donald Trump brugte sit embede til at presse Ukraines regering. USA ville tilbageholde militærstøtte, hvis ikke præsident Volodimir Zelenskij annoncerede, at Ukraine ville undersøge Trumps politiske modstander, Joe Biden, og dennes søn for korruption, lyder det.

* At modarbejde Kongressen:

– Anklagen går på, at Trump hindrede Kongressen i at lade retfærdigheden ske fyldest. Præsidenten har nemlig – mens Demokraterne i Repræsentanternes Hus undersøgte ovenstående sag – forhindret embedsfolk og rådgivere i at vidne eller frigive dokumenter, lyder det.

Kilder: Reuters, congress.gov.

/ritzau/