Borgmester indfører udgangsforbud efter uro i Bogotá

Borgmesteren i Bogotá indfører udgangsforbud i hele den colombianske hovedstad. Udgangsforbuddet træder i kraft fredag aften lokal tid.

Det skriver nyhedsbureauet AFP sent fredag aften dansk tid.

Forbuddet kommer som en reaktion på voldelige sammenstød mellem demonstranter og politi, hvor tre personer har mistet livet.

Sammenstødene er sket i kølvandet på en massedemonstration mod landets præsident, Ivan Duque.

Først lød meldingen fra Bogotás borgmester, Enrique Penalosa, at udgangsforbuddet ville gælde i tre af byens kvarterer.

Men kort efter er forbuddet blevet udvidet til at gælde i hele hovedstaden.

– Klokken 20.00 vil udgangsforbuddet træde i kraft i kvarterne Bosa, Ciudad Bolivar og Kennedy. Klokken 21.00 bliver det udvidet til at gælde resten af byen, siger Enrique Penalosa på et pressemøde.

Forbuddet gælder indtil lørdag morgen.

Omkring 20.000 uniformerede betjente er blevet indsat i Bogotá for at opretholde roen. Det skriver lokale medier ifølge nyhedsbureauet dpa.

Urolighederne begyndte torsdag, da flere end 200.000 colombianere demonstrerede mod landets højreorienterede regering.

Demonstranterne kræver blandt andet garantier for, at minimumlønnen for unge bliver bevaret sammen med retten til pension for alle.

Demonstrationerne er overordnet set forløbet fredeligt.

Men fredag har de lokale myndigheder bekræftet, at tre personer er omkommet i forbindelse med demonstrationerne. Det skriver AFP.

– Over de sidste timer har myndighederne bekræftet, at to er blevet dræbt under sammenstød i Buenaventura, og en er blevet dræbt i Candelaria, sagde forsvarsminister Carlos Holmes Trujillo tidligere fredag.

Præsident Ivan Duque har i en meddelelse sagt, at han har hørt demonstranternes krav.

Protesterne i Colombia kommer i forlængelse af social uro i flere latinamerikanske lande som Chile, Ecuador og Bolivia de seneste måneder.

/ritzau/