OVERBLIK: Børn hentet hjem fra syriske flygtningelejre

Flere europæiske lande har hentet børn af IS-sympatisører ud af Syrien. Danmark har søndag gjort det samme.

Søndag blev en 13-årig dansk dreng i flygtningelejren al-Hol i Syrien overdraget til de danske myndigheder og bragt ud af Syrien.

Her følger et overblik over børn fra andre europæiske lande, der opholder sig eller er bragt ud af Syrien.

* Frankrig: 12 forældreløse børn af franske krigere fra Islamisk Stat (IS) blev 10. juni fløjet hjem fra Syrien ifølge det franske udenrigsministerium. Også i marts tog Frankrig imod fem forældreløse IS-børn.

* Holland: To forældreløse børn af hollandske IS-krigere blev sammen med de franske børn ligeledes bragt hjem 10. juni. De vil blive overdraget til Holland, oplyste det franske udenrigsministerium.

* Norge: 3. juni blev fem forældreløse børn, der befandt sig i en lejr i Syrien, udleveret til norske myndigheder. Den norske efterretningstjeneste skønner, at der befinder sig cirka 40 norske børn i lejre i Syrien.

* Tyskland: Flere tyske medier skrev i starten af juni, at den tyske forbundsregering i længere tid har arbejdet på at hente børn af forældre, som var jihadister i IS, hjem fra al-Hol-lejren.

* Sverige: Syv forældreløse børn af den svensk-norske IS-kriger Michael Skråmos blev ifølge DR Nyheder bragt til Sverige i midten af maj. Ifølge avisen Aftonbladet sidder der omkring 25 svenske kvinder og omkring 60 børn i al-Hol-lejren.

* Rusland: I februar blev 200 børn af IS-krigere bragt til Rusland ifølge nyhedsbureauet AFP. Børnene skal følge en række programmer for at undgå radikalisering.

/ritzau/