Fodboldklubber får afslag fra DBU Bornholm: Det havde været et markant skridt

NB-træner: Hvad træner vi hen imod?

– Tja, for at sige det på godt gammelt dansk, så er jeg lidt mellemfornøjet. Det er ærligt talt stadig svært at gennemskue, hvad vi må, og hvad vi ikke ikke må, men det får vi forhåbentlig mere at vide om inden alt for længe, siger NB Bornholm-træner Thomas Jørgensen i en kommentar til, at det nu igen bliver tilladt at træne fodbold i Danmark.

– Men det vigtigste er trods alt, at vi kan komme i gang med at træne igen, selv om det kommer til at foregå i grupper på max. ti personer – alrtså ni spillere og en træner. Så må vi bare

dele os op på flere baner. Men vi må ikke heade, og vi må ikke tæmme bolden med brystet, så en spilrelateret træning bliver det ikke. Til gengæld kan vi lave en masse fysisk træning og træne en masse teknik, og det er da også udmærket.

– Men det store spørgsmål er: Hvad træner vi hen imod? Jeg læser, at DBU Jylland allerede har besluttet at droppe forårsturneringen, og jeg tænker, at så må det samme vel også komme til at gælde for resten af landet. Her forventer jeg en hurtig udmelding fra førerbunkeren i DBU, for det kan vel ikke være sådan, at man i hver enkelt union selv skal tage stilling til, hvordan og hvornår der igen kan spilles turneringskampe, siger Thomas Jørgensen.

Fjerdeplads annulleres 

NB Bornholm sluttede efterårsturneringen på en fjerdeplads i Københavnserien – en placering, det umiddelbart kan blive svært at leve op, hvis den nuværende stilling annulleres, og der skal startes på en frisk på et tidspunkt efter sommerferien.

– Selvfølgelig er der nok nogle af spillerne, der flytter fra øen i løbet af sommeren – det er noget, vi efterhånden har lært at leve med. Hvordan det ellers ser ud, når det gælder spillertruppen, har jeg helt ærligt ikke det store overblik over lige nu.

– Men et halvt års pause kan sagtens gå hen og få konsekvenser, siger Thomas Jørgensen, der ikke selv render af pladsen som cheftræner for NB Bornholm.

– Jeg har en aftale, der foreløbig gælder til

vinteren 2020, oplyser han til Bornholms Tidende.