Liverpool har været historisk suveræn i denne sæson. Da coronakrisen kom på tværs, styrede klubben sikkert mod sit første mesterskab i 30 år.

Kuhn om Liverpools sæson: Det er bittert

I eftertiden bliver Premier League-sæsonen 2019/20 husket for to ting: Først Liverpools utrolige dominans, og siden coronakrisen som satte en stopper for ligaen.

Det er snart to måneder siden, at bolden sidst rullede i Premier League. Siden da har tre lande helt opgivet at få gang i sæsonen igen. Både den belgiske, den hollandske og den franske liga blevet afblæst.

Men i England kæmper man stadig febrilsk for at få genoptaget Premier League. Og Allan Kuhn håber helhjertet det sker. Som inkarneret Liverpool-fan vil det for bornholmeren være et kæmpe antiklimaks, hvis sæsonen går på hæld uden en vinder, der selv har spillet sig hele vejen til titlen.

Historisk sæson

Liverpool har været historisk suveræn i denne sæson. Da coronakrisen kom på tværs, styrede klubben sikkert mod sit første mesterskab i 30 år.

– Liverpools sæson har været på niveau, hvor man faktisk ikke forstår, at det kan lade sig gøre. Det er utroligt, at de har hentet så mange point i en række, som er så stærk. Sidste sæson var også fantastisk, men denne sæson er jo endnu vildere. Det er helt utroligt, hvad de har leveret, siger Allan Kuhn.

Liverpool er imponerende 25 point foran Manchester City på andenpladsen. Jürgen Klopps mandskab har vundet 27 sejre ud af 29 mulige. Uden corona-stoppet havde holdet formentlig forlængst sikret sig mesterskabet.

– Det er selvfølgelig bittert. Men der er trods alt noget her i verden, som er vigtigere end fodbold. Jeg håber virkelig, at man finder en løsning, så ligaen kan blive spillet færdig. Men det tror jeg også på, fortæller Allan Kuhn.

Han glæder sig over, at stærke engelske kræfter helt oppe på det højeste politiske niveau arbejder for, at Premiere League kan genoptages om halvanden måneds tid. Ifølge den engelske avis Daily Mirror er forventningen i Premier League-klubberne, at sæsonen kan genoptages lørdag den 13. juni.

Premier Leagues plan er blevet døbt ‘Project Restart’, og den indebærer angiveligt, at de engelske klubber kan vende tilbage til træningsbanerne i løbet af maj.

Som inkarneret Liverpool-fan har det ikke været nødvendigt for Allan Kuhn at forberede sig specielt, når han som ekspert skulle kommentere favoritklubbens kampe hos TV3+.

– Jeg har til gengæld brugt en del tid på forberedelse, når jeg skulle kommentere de mindre klubber. Men det har været sjovt at lære mere om klubber som Norwich, Watford og Bournemouth. Det er klart, at der er hold, som jeg har bedre styr på end andre. Og Liverpool har jeg helt styr på, siger Allan Kuhn.