Allan Kuhn er glad for sit nye arbejde hos TV3, hvor han kommenterer fodbold.Arkivfoto: Ole Mik

De rønnefine kommentarer gør det godt på tv

Inden coronaen satte en brat stopper for fodbolden, nød mange bornholmere formentlig at høre øens dialekt i tv-transmissioner fra Englands store stadioner og Danmarks ditto. Og manden bag den kendte stemme nyder at give sit besyv om topfodbold videre til seerne.

Siden Allan Kuhn, for ham er det, i februar sidste år blev sat fra bestillingen som træner i Superliga-klubben Hobro, har han jævnligt ekspert-kommenteret netop Superligaen og Premier League på blandt andet TV3+.

– Mit bornholmske er blevet bemærket, men kun for det positive. De fleste kan godt høre, at jeg taler ‘rønnefint’. De skal nok være glade for, at det ikke er “ægte” bornholmsk, jeg taler, for så havde de ikke forstået ret meget, griner Allan Kuhn.

Han bekræfter, at mange bornholmere har lagt mærke til, at han har fået nyt arbejde.

– Jeg har modtaget en del opbakning fra Bornholm. Mange er glade for at høre min stemme, når de ser fodbold. Folk er søde og rare, siger Allan Kuhn til Bornholms Tidende.

Kuhn begyndte på kommentatorjobbet sidste sommer. Jobbet var i første omgang på freelance-basis, men har siden nytår været mere eller mindre på fuld tid, altså indtil coronakrisen afbrød al fodbold.

Bornholmeren er glad for sit nye arbejde.

– Jeg er utrolig glad for jobbet som fodboldkommentator. Der er der, jeg lægger min energi nu. Mit indtryk er også, at TV3 har været godt tilfreds med min indsats indtil nu, siger Allan Kuhn.

Sjovt at være på den anden side

I Superligaen har Kuhn været en del af inderkredsen som træner i spidsen for AaB, FC Midtjylland og Hobro. Derfor er det spændende for bornholmeren at følge ligaen udefra i det nye job.

– Det er sjovt at prøve at stå på den anden side, hvis man kan sige det sådan. Det er jo lidt anderledes end at være træner, men jeg føler mig stadig på hjemmebane i mit arbejde, fortæller Kuhn.

Stor kærlighed til engelsk fodbold

Det er ikke kun i dansk fodbold, at Allan Kuhn føler sig på hjemmebane. Det gør han også i Premier League, som han har fulgt tæt i det meste af sit liv. Det skyldes ikke mindst Kuhns passionerede kærlighed til Liverpool FC.

– Premier League har altid stået mig meget nær. Så det er fedt at få lov at kommentere kampene derovre, for det er en fantastisk liga, fortæller Allan Kuhn.

Mens arbejdet i Superligaen foregår direkte fra stadionerne, så kommenterer Allan Kuhn de engelske kampe fra et studie.

– Vi ser kampene på fjernsynet som alle andre. Så det gælder om at være hurtig for at opfange detaljerne ved spillet. Jeg forsøger at forklare fodbolden i et sprog, så alle kan forstå det. Det har været mit udgangspunkt. Og så tror jeg, at min energi og min glæde ved spillet skinner igennem. Det håber jeg, at seerne kan mærke, fortæller Allan Kuhn.