Allan Kuhn. Arkivfoto: Ole Mik

Kuhn savner fodbolden

I denne virustid er langt de fleste af os meget mere hjemme end normalt. Det gælder også Allan Kuhn.

Pandemien har sat fodbolden på pause verden over, og dermed er Allan Kuhns job som ekspertkommentator også sat i stå på ubestemt tid.

Bornholmeren nyder at have mere tid i haven, men han vil meget gerne meget snart tilbage til spillet med den ene bold og de 22 spillere.

– Jeg savner fodbolden enormt meget, det må jeg sige. Så jeg håber jeg, at vi snart kan komme i gang igen. Som det ser ud nu, bliver det formentlig uden tilskuere til at begynde med, men sådan må det være, siger Allan Kuhn.

– Det har været svært at sige, at jeg ikke har tid til havearbejde for tiden, så der er jeg blevet sendt ud. Der tror jeg, at langt de fleste danskere har brugt meget tid på det sidste. Så der er sikkert mange haver, som ser rigtig god ud lige nu, griner Allan Kuhn.

Bornholmeren har i det hele taget brugt mere tid sammen med familien, som han har isoleret sig med under corona-krisen i hjemme i Aalborg.

– Jeg stoler på dem, der ved noget om den her sygdom, og så må vi andre følge deres retningslinjer. Jeg har altid været meget autoritetstro, siger Allan Kuhn.

EM i fodbold skulle have været skudt i gang om få uger. At turneringen i stedet er skudt til 2021 er også været et hårdt slag for Allan Kuhn. Og for alle andre fodboldfans verden over.

– Det er utroligt ærgerligt, men det er uden tvivl den rigtige beslutning. Når det skal holdes i så mange lande, ville det jo være umuligt at styre. Jeg håber bare, at vi kan få bugt med coronaen, så vi kan se EM i fodbold til næste år. Det ser jeg meget frem til. Sundheden er det vigtigste lige nu, og så kommer sporten i anden række.

Glæder sig til at vende hjem til Bornholm

Allan Kuhn besøgte sine forældre på Bornholm i efteråret. Siden har han ikke været hjemme på øen.

– Jeg glæder mig til at komme tilbage. Jeg skulle have været med til Folkemødet, hvor jeg skulle spille fodbold mod sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke. Så det ærgrer mig rigtig meget, at det er blevet aflyst, fortæller Allan Kuhn.

I stedet må familien og Bornholm vente til sommer.

– Mine forældre er ikke helt unge længere, så dem skal jeg passe på, siger Allan Kuhn.