Foto: Berit Hvassum

Travbanen forbereder sig på en sommer uden tilskuere og indtægter

Bornholms Travselskab er som alle andre blevet ramt af coronakirsen. Sæsonpremieren i påsken blev ikke til noget, og nu er også løbsdagen den 18. april også blevet aflyst. I forvejen har selskabet aflyst det planlagte havemarked den 22.maj og Bilens Dag den 5. juni.

– Lige nu ser det sort ud med travløb i hele landet, og måske kommer vi først i gang til maj. Vores hovedorganisation arbejder på at afvikle løb uden publikum, som de gør det i Sverige, og som også Superligaen i fodbold planlægger, men hvornår vi får svar vides endnu ikke, siger driftsleder på den bornholmske bane. Charlotte Berg.

– Vi gør dog lokalt klar til, at det kan blive en mulighed, at vi ikke har tilskuere hele sommeren, tilføjer hun som en konsekvens af, at arrangementer med mere end 1.000 deltagere/tilskuere er blevet forbudt til og med august måned.

– Travløb uden tilskuere er en nødvendighed for, at de professionelle travtrænere har mulighed for at udføre deres levebrød, og for at vi som travbane kan eksistere. Uden entréindtægter og spil på banen vil vi lokalt dog miste en indtjening på mere end en million kroner. Dertil kommer følgeindtægter så som sponsorater, annoncer, og events, ligesom vores restauratør vil miste hele sin indtjening i perioden, forklarer Charlotte Berg.

– Alle vores aktive hesteejere mister også indtægtsgrundlaget for at have deres heste, og dermed koster det endnu flere arbejdspladser i følgevirksomheder som smede, dyrlæger, foderstofforretninger, håndværkere og lignende, tilføjer Charlotte Berg.

– Men vi vil gerne bidrage til samfundsøkonomien, og derfor kan travløb uden tilskuere være den rigtige løsning. Det kan gøres fuldt forsvarligt inden for de rammer, Sundhedsstyrelsen opstiller. Tilskuerne får desværre ikke muligheden for at komme ud i naturen, men må nøjes med at nyde hestene på tv. Coronakrisen bliver dyr for hele samfundet, men vi, som kan arbejde, må yde vores bidrag, slutter Charlotte Berg.