Magnus Cort. Foto: Kasper Rasmussen

Magnus Cort åbnede sæsonen i superform – nu må han ikke forlade sin lejlighed

Det er ikke kun Danmark den frygtede coronavirus har lukket ned. Situationen er den samme overalt i Europa. Også i Andorra på grænsen mellem Frankrig og Spanien, hvor Magnus Cort bor og normalt får en masse kilometer i benene på træningsture i bjergene.

Normalt, for i denne tid foregår træningen indendøre i bornholmerens lille lejlighed.

Cykelsporten er i det hele taget hårdt ramt af coronakrisen. Løb er blevet aflyst på stribe. Det påvirker i høj grad Corts hverdag dér i den østlige del af Pyrenæerne, hvor landevejsraceren er skiftet ud med en stillestående ”kondicykel”.

Det lille land fraråder al udendørs aktivitet og sport. Præcis som inde hos naboen Spanien, hvor der er udgangsforbud, og hvor kun de absolut mest nødvendige ærinder er tilladte.

I et forsøg på at få lov at træne udendøre, har Cort sammen med 43 andre professionelle cykelryttere sendt Andorras regering et fælles brev med et nødråb om, at få lov at træne på landevejene.

Tirsdag fik rytterne et for dem nedslående svar. De skal fortsat blive inde, og det ærgrer bornholmeren.

– Forbuddet mod at færdes udenfor er ikke som sådan vedtaget ved lov. Men landet er jo ikke større end Bornholm, så folk kender hinanden. Og derfor fik vi professionelle cykelryttere også besked på, at vi ikke skulle køre rundt på vejene. Vi skal være forbilleder for hele landet, fortæller Magnus Cort til Bornholms Tidende.

Her foregår træningen. Foto: Magnus Cort

Han accepterer, at situationen er helt ekstraordinær, og især nu hvor alle rejser bliver frarådet. Derfor må han få det bedste ud af forholdene.

– Det er selvfølgelig træls. Men jeg har heldigvis gode træningsfaciliteter i min lejlighed, hvor jeg cykler på min ‘hometrainer’, ligesom jeg kan styrketræne. Så jeg kan godt holde mig i form, siger Magnus Cort.

En hometrainer gør det muligt at cykle på stedet. De anvendes ofte, når rytterne varmer op før et løb.

– Jeg vil forsøge at have to daglige træninger herhjemme, og så vil jeg løbende øge intensiteten, siger Magnus Cort.

Flyvende start

Han skiftede før denne sæson til det amerikanske storhold EF Education First. Bornholmeren fik en flyvende start for sit nye hold med en etapesejr i årets første løb, da han vandt en tæt spurt på anden etape af det franske løb Etoile de Bessèges i begyndelsen af februar.

I foråret skulle Cort blandt andet have kørt Milano-Sanremo og Catalonien Rundt, men de løb er aflyst.

– Jeg var rigtig godt kørende, så det er rigtig ærgerligt. Men omvendt glæder jeg mig trods alt over, at jeg kom godt fra start, og nåede at vise mit nye hold, at de kan regne med mig, siger Magnus Cort.

I lejligheden i Andorra får han ud over træningen tiden til at gå med at se fjernsyn og følge med i nyheder om corona-epidemien.

– Det er en vild situation, slutter Magnus Cort.