Mads Sonne. Arkivfoto: Berit Hvassum

Viking Rønne hentede tiltrængt sejr

Efter en måneds kamppause tog håndboldherrerne fra Viking Rønne søndag eftermiddag imod Team Arresø i Rønne Idrætshal, hvor der var vigtige point på spil i bunden af Kvalifikationsrækken.

Før kampen lå rønneboerne nummer 10, mens gæsterne fulgte lige efter som nummer 11.

Men hjemmeholdet havde forstået alvoren, og i en hektisk spillet kamp vandt Viking Rønne til sidst med 31-28. Det var holdets første sejr siden den 12. januar, hvor Viking slog HIK. Siden er fulgt tre nederlag på stribe.

Søndag bølgede kampen frem og tilbage. Viking Rønne kom bedst i gang, og bornholmerne bragte sig tidligt foran 3-1. Men efter 10 minutters spil efter havde Team Arresø vendt kampen på hovedet til stillingen 8-4 i gæsternes favør.

Så blev Vikings Mads Sonne sendt på banen, og i hans første angreb fik han sat sit præg på begivenhederne med en reducering. Det banede vejen for hjemmeholdets comeback i 1. halvleg, som endte helt lige 15-15.

Spillerne fra Viking var knap nok kommet ud af omklædningsrummet, før Team Arresø igen havde taget teten og bragt sig foran 18-15, inden Rasmus Lund Andersen efter fem minutters spil scorede hjemmeholdets første mål efter pausen.

10 minutter efter pausen formåede Viking at skabe kontakt med stillingen 18-18, inden Arresø igen tog over, og med et kvarter igen var gæsterne foran 23-20.

Men så var det som om, at alvoren igen gik op for spillerne fra Viking Rønne, som ikke havde råd til at tabe kampen.

Med 10 minutter igen bragte Vikings Max Hansen balance i regnskabet med scoringen til 23-23, og da det hele skulle afgøres var Viking stærkest.

Dermed hentede bornholmerne to vigtige point, som bringer holdet forbi Virum Sorgenfri i tabellen, hvor Viking Rønne nu ligger nummer 9 til stor glæde for holdets træner Michael Mortensen.

– Det var ikke så velspillet en kamp. Det handlede om fight i dag, og jeg tror, at det skyldes en smule nervøsitet, og at vi var rustne efter en måneds pause. Men jeg synes, vi er gode efter pausen, og det er en utrolig vigtig sejr, siger Michael Mortensen.

Han indrømmer, at han nåede at blive nervøs undervejs.

– Jeg nåede faktisk at blive meget nervøs. Men vi viser styrke til slut, og det er jeg stolt over. Det var en utrolig vigtig sejr, for nu får vi lidt luft ned til holdene under stregen, siger træneren.