Edonis Emini er en af de spillere, som har forladt RIK i løbet af vinteren.

Profiler har sagt farvel til RIK

Om tre uger vender Københavnsserien tilbage, og RIK er derfor i fuld gang med forberedelserne til forårssæsonen. Lørdag testede holdet formen mod Knudsker fra Bornholms Brand Ligaen, og det endte med en 5-0 sejr til RIK på mål af Chriss Jacobsen, Nicklas Harder, Jonathan Vilhelmsen og to gange Marius Finsen.

De offensive spillere fra RIK har tydeligvis ikke svært ved at finde vej til netmaskerne, og RIK-træner Mathias Jensen glæder sig samtidig over, at holdet ikke har lukket mål ind i holdets tre træningskampe, som alle er vundet.

Han har i forberedelserne til den kommende sæson haft særligt fokus på netop forsvarsspillet. I efterårets 13 kampe scorede RIK 32 mål, men bornholmerne lukkede 30 ind i den anden ende af banen, og kun bundholdene Hvidovre, Kastrup og KB lukkede flere ind.

Mathias Jensen synes, at forberedelserne frem mod Københavnsserien går godt, men han ærgrer sig over, at flere spillere har forladt holdet i løbet af vinteren.

– Vi har mistet fem spillere, så det giver lidt ekstra udfordringer, siger Mathias Jensen.

Både Mathias Ellebye, Mads Marholt, Nicklas Harder, Edonis Emini er rejst fra Bornholm, mens Emil Munk Jensen er langtidsskadet og ikke kommer i kamp i foråret. Harder rejser til USA, og han vil være væk den første halvdel af forårssæsonen. RIK har til gengæld fået tilgang af Jakob Lentz fra Knudsker.

– Det er fem førsteholdsspillere, som vi nu må undvære, og det kommer vi til at mærke. Vi mister begge vores midterforsvarsspillere, så der skal vi have spillet to nye mand ind. Men jeg tror på, at vi finder et par gode afløsere. Vi har prøvet lidt forskelligt i træningskampene, og vi har jo ikke lukket mål ind, siger Mathias Jensen.

Lørdagens RIK-hold mod Knudsker bestod både af spillere fra første- og andetholdet. Det skyldes dels, at førsteholdet fortsat er ferieramt, og dels at Mathias Jensen gav chancen til nogle af dem, som i løbet af vinteren har knoklet til træning.

Tirsdag mødes RIK og NB Bornholm klokken 19:45 i endnu en træningskamp på kunstgræsset på Rønne Stadion Nord.