Foto: Kasper Rasmussen

Styrt prægede sidste etape i Tyrkiet

Fjerde og sidste etape af Tour of Antalya var en forholdsvis flad sag på 137 kilometer. Der var derfor lagt op til en spurt, og sådan endte det også.

Her var belgiske Tim Merlier fra holdet Alpecin-Fenix hurtigst, og den dobbelte sejrherre fra Danmark Rundt på Frederiksberg Allé vandt fjerde etape i Antalya. Bedste mand fra BHS-PL Beton blev Frederik Irgens Jensen, som kom i mål som nummer 12.

Før den afsluttende etape havde BHS-PL Beton Bornholm både Mathias Bregnhøj og Mads Rahbek med fremme i det samlede klassement. Bregnhøj som nummer 17, mens Rahbek lå helt fremme som nummer 6.

Desværre prægede et styrt den afsluttende spurgt, hvor de begge var involveret. Værst gik det ud over Mathias Bregnhøj, som efterfølgende måtte køres væk i en ambulance, mens Mads Rahbeks slog hånden.

Den efterfølgende melding lyder på, at Bregnhøj pådrog sig en blodansamling i låret, men at der ikke er noget brækket.

Styrtet betød, at Rahbek mistede sin sjetteplads i det samlede klassement, hvilket rytteren fra det bornholmske mandskab ikke fandt rimeligt.

– Jeg er rigtig ærgerligt over, at det gik sådan. Jeg sad godt i spurten, og det hele tegnede sig rigtig godt. Jeg røg ud i barrieren og tabte kæden, og det er utrolig uheldig. Det gjorde, at jeg mistede et par placeringer i klassementet, siger Mads Rahbek.

Men trods klager til løbets chefkommisær, blev der ikke ændret på dette. Dermed må Rahbek tage til takke med en plads som nummer otte i det samlede klassement, efter at han gik fra at være med blandt de de forreste til at køre i mål som nummer 87 på den afsluttende etape.

Mathias Bregnhøj blev nummer 17 i klassementet.

Trods den uheldige afslutning, er sportsdirektør Simon Dam Hansen godt tilfreds med årets første løb i Tyrkiet.

– Jeg synes, at det har været et flot løb fra vores side. Vi viser, at vi står sammen som hold. Det er synd for Rahbek og Bregnhøj, at det slutter sådan. Men vi kan være stolte over årets første løb, siger Simon Dam Hansen.

BHS-PL Beton Bornholm kan se tilbage på fire dage, hvor alle seks mand gennemførte, og hvor holdet i høj grad formåede at udfordre de store hold i det stærkt besatte løb. Årets første løb lover dermed godt for den kommende sæson, hvor det bornholmske mandskab skal forsøge at fortsætte den opadgående kurve, holdet har haft de senere år.