Emil Toudal til Tour of Antalya. Foto: Kasper Rasmussen

Det er stadig svært at forstå: Søren efterlod et stort aftryk hos Toudal

Trods blot 23 år er Emil Toudal en af BHS-PL Betons mest rutinerede ryttere. Bornholmeren har været om bord i seks sæsoner.

Men denne sæson bliver meget forskellig fra Toudals forrige. Den unge rytter har på smertelig vis mistet en af sine faste støtter, Bornholms Tidendes tidligere chefredaktør Søren Rosenlund Christensen, der mistede livet efter en trafikulykke for 14 dage siden.

– Søren betød utrolig meget for mig, og jeg har stadig svært ved at forstå, at han ikke er her mere. Jeg lærte Søren at kende, kort efter han flyttede til Bornholm, hvor vi hurtigt begyndte at cykle sammen. Han har i det hele taget efterladt sig et stort aftryk hos de personer, som kendte ham, og de steder han har været. Det synes jeg, er meget tydeligt, siger Emil Toudal.

Rutineret 23-årig

Den unge cykelrytter lægger ikke skjul på, at de seneste uger har været hårde at komme igennem.

– Jeg vil tænke på Søren, når jeg cykler, siger Emil Toudal.

Hans 2020-sæson kan blive det helt store gennembrud hos BHS-PL Beton Bornholm.

Holdet har et par huller at fylde ud efter store profiler som Nicklas Amdi Pedersen og Christoffer Lisson, der stoppede på holdet efter ‘ 19-sæsonen.

– Jeg er vel ved at være en af holdets mest rutinerede ryttere. Jeg mangler stadig for alvor at vinde et cykelløb, så det vil jeg da helt sikkert gå efter. I år håber jeg, at jeg kan få næsen længere frem i nogle af de større løb, fortæller Emil Toudal.

I foråret har han især udset sig løbet Grand Prix Herning som et af sine store mål.

Eneste bornholmer

Emil Toudal er eneste bornholmer på holdet, og det er han stolt af.

– For mig er det stort at køre på et bornholmsk hold, som samtidig er et af landets bedste. Det er fantastisk, at vi på Bornholm kan have et hold på det her niveau. Det kan vi kun, fordi holdet oplever en kæmpe støtte fra det lokal erhvevsliv, siger Emil Toudal.

Bornholms Tidende er inviteret med til Tyrkiet af Tour of Antalya.