35-årige Toft kører cykel på fuld tid: Nu vil han til OL

Martin Toft Madsen kunne torsdag fejre sin 35 års fødselsdag med årets første cykelløb, Tour of Antalya, der bød på knap 150 kilometer ved middelhavskysten.

Selv om han er 10 år ældre end den næstældste rytter på holdet, er det netop Martin Toft Madsen, som er udset til en plads helt fremme i det samlede klassement for BHS-PL Beton Bornholm i Tyrkiet.

Toft føler, at han er i bedre form, end han normalt er så tidligt på året. Det skyldes især, at han i efteråret blev cykelrytter på fuldtid.

– Jeg blev ramt af nogle nedskæringer på mit arbejde, men det har jeg valgt at udnytte til noget positivt. Det har givet mig mulighed til i stedet at satse fuldt ud på cykling. Jeg føler, at mine forberedelser er gået godt. Men det er altid svært at bedømme. Der er stor forskel på at træne på vintercykel derhjemme og at komme herned i varmen. Men benene føles godt, siger torsdagens fødselar.

Han har det fint med, at der er store forventninger til ham i år, hvor han skal forsøge at genvinde dannebrogstrøjen ved DM i enkeltstart i juni. Sidste år måtte han se sig slået af Kasper Asgreen, efter at Toft havde vundet mesterskabet tre år i træk. I september venter både et EM og et VM, og Martin Toft håber også at være i spil til OL i Tokyo.

Bornholms Tidende er inviteret med til Tyrkiet af Tour of Antalya.