Magnus Cort under Tour de France 2019. Foto: Kasper Rasmussen

“Det tror jeg simpelthen ikke på”

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang, der har kørt på hold med bornholmeren Magnus Cort hos Astana, er havnet i en penibel sag.

Ifølge DR og Politiken er Fuglsang i 2019 blevet efterforsket af Cykelsportens Uafhængige Antidopingenhed (CADF) for forbindelse til dopinglægen Michele Ferrari, der ellers er udelukket fra sporten.

Det viser en hemmelig rapport, som Politiken, DR og norske VG er kommet i besiddelse af.

Rapporten tager afsæt i konkrete “efterretninger” om, at Jakob Fuglsang skulle være knyttet til den bandlyste læge. Det hedder blandt andet, at Michele Ferrari har mødt Astana-holdet og eksempelvis var til stede ved Catalonien Rundt sidste år.

Magnus Cort, der kørte for Astana på det pågældende tidspunkt, afviser over for BT ethvert kendskab til Michele Ferrari.

– Jeg har aldrig mødt ham. Jeg aner ikke, hvordan han ser ud, eller hvad han hedder, udover at han hedder Ferrari, siger Magnus Cort til BT.

Den 27-årige bornholmer siger, at han heller ikke har hørt folk på holdet tale om lægen.

– Det vil virkelig komme bag på mig, hvis der på noget som helst cykelhold er nogen former for organiseret doping. Det tror jeg simpelthen ikke på, finder sted længere. Men der vil selvfølgelig altid være idioter, som prøver lykken, siger Magnus Cort til BT.

Udelukket på livstid

Michele Ferrari er på livstid udelukket fra at måtte operere i al sport. Det er han, efter at han i 2012 blev afsløret som arkitekten bag den skandaleramte Tour de France-konge Lance Armstrongs omfattende dopingprogram.

Derfor er det nu strafbart at bruge Ferrari som rådgiver, træner eller læge – det kan give op til to års karantæne.

Hverken Jakob Fuglsang eller Astana-holdet har ønsket at kommentere rapporten.

Magnus Cort er før denne sæson skiftet fra Astana til EF Education First.