Foto: Kasper Rasmussen

Magnus Cort misser de store klassikere i 2020

Først når ‘19 bliver til ’20 er cykelrytteren Magnus Cort officielt en del af cykelholdet EF Education First, men fra 12.-20. december  har bornholmeren været med sit amerikanske hold på træningslejr i Girona i det nordlige Catalonien. Det er også i det hjørne af Spanien Corts første store løb for den nye arbejdsgiver venter til foråret.

Efter to sæsoner hos det lyseblå Kasakhstan-baserede Astana forventer Cort en mere fri rolle i sin nye lyserøde løbstrøje.

– Jeg håber, at jeg i højere grad end tidligere får lov at køre min egen chance. Men selvfølgelig skal jeg også hjælpe klassementrytterne. Min rolle kommer formentlig til at skifte fra løb til løb, siger Magnus Cort.

Sæsonen 2020 bliver helt forskellig fra de foregående sæsoner. I 2020 sammensætter Cort en menu af andre løb end hidtil, og helt forskellig fra de to sæsoner i Astanas stald.

– Det bliver meget nyt. Hele mit løbsprogram er anderledes. Til næste år springer jeg brostensklassikerne over, som jeg ellers har kørt de sidste fem år, hvor de har haft et stort fokus for mig, fortæller Magnus Cort.

I stedet for de klassiske endagsløb skal Cort satse på flere etapeløb, blandt andet 100 års jubilæumsudgaven af Catalonien Rundt i marts og Baskerlandet Rundt i april.

Det er dog ikke nyt alt sammen. Tidligere i marts stiller Cort til start i mere velkendte omgivelser, når han skal køre Milano-Sanremo, løbet som i ’19 var blandt hans største sæsonmål. Dengang måtte han skuffet nøjes med en 15. plads, efter at han på løbets sidste stigning sad for langt tilbage uden chance for at nå op til frontgruppen. Det skal revancheres i foråret.

– Milano-Sanremo får helt sikkert et stort kryds igen til næste år, fortæller Cort, der trods alt har det noget blandet med, at han nu skal undvære de traditionsrige forårsklassikere på de belgiske og franske pavéer.

– Men man kan sige, at nu har jeg kørt dem de sidste fem år, hvor jeg har manglet det helt store gennembrud. Jeg har kørt i top-20 nogle gange, men jeg har ikke været med helt fremme og blandet mig i finalen. Derfor er det måske på tide at prøve noget andet, erkender Magnus Cort.