Foto: Jens-Erik Larsen.

Holmgaards nye hold har fået sit navn

Lasse Holmgaards vision om at samle øens pige- og kvindespillere er kommet godt i gang.

På den korte bane er målet at få samlet nok fodboldspillere, så der kan tilmeldes et hold i Københavnsserien til august.

Projektet har fået arbejdstitlen “BK Bornholm 2020”, og Lasse Holmgaard knokler på at få samlet en stærk trup på omkring 20 spilleren bestående af flest mulige herboende spillere, så der kan skabes et godt lokalt træningsmiljø.

Han oplever en stor interesse. Næste træning finder sted søndag den 29. december klokken 14 på kunstgræsbanen i Rønne. Alle er velkomne.

Lasse Holmgaard har et godt samarbejde med Østerlars Boldklub (ØB). Klubben vil sammen med Holmgaard etablere overbygningsholdet BK Bornholm – men alle klubber på Bornholm er inviteret med i overbygningssamarbejdet.

En ansøgning om etablering af overbygningsholdet er ved at blive udarbejdet til DBU Bornholm, og håbet er, at DBU vil godkender overbygningsholdet, så det bliver muligt for spillerne både at spille for egen klub og hos overbygningsholdet i Københavnsserien.

– Jeg vil gerne etablere et stærkt fælles kvindehold, som hele Bornholm naturligt kan bakke op om, og som ikke er fanget ind i en forudindtaget opfattelse af at høre til i én bestemt klub på øen, udtaler Lasse Holmgaard i en pressemeddelelse.

I Østerlars er de glade for, at Holmgaard er kommet til.

– Vi har længe gerne ville have flere fodboldaktiviteter her i Østerlars, og nu er der en oplagt mulighed for, at få det til at ske i tæt samarbejde Lasse og andre gode folk på øen. Vi vil meget gerne være vært for et bredt funderet samarbejde om et bornholmsk kvindefodboldhold, siger Klaus Rønne Jensen fra Østerlars Boldklub.

Lasse Holmgaard er ved at etablere en styregruppe, som skal stå for projektet. I første omgang udgøres gruppen af Klaus Rønne Jensen og Kenn Jensen fra Østerlars Boldklub, Mads Marschall, som blandt andet står bag Sol over Gudhjem og Lasse Holmgaard selv.