Foto: Jens-Erik Larsen.

Vikings e-sportsafdeling åbner i nye lokaler til februar

Viking Fodbold i denne uge 25.000 kroner fra Sparekassen Bornholms Fond til klubbens e-sportsafdeling. Pengene skal helt konkret bruges på computere, såkaldte gamerstationer, som klubben er ved at skaffe midler til.

Drømmen er, at e-sportsafdelingen skal have 20 gamerstationer, men i første omgang har klubben købt 10, fortæller formand for e-sportsafdelingen hos Viking Fodbold, Thomas Schwencke Overgaard.

– Vi har bestilt 10 computere, som vi får leveret her i slutningen af december. Planen er, at vi kan åbne afdelingen til februar, siger Thomas Schwencke Overgaard.

E-sportsafdelingen er i gang med indretningen af klubbens nye lokaler i Rønnes industrikvarter, som 15 medlemmer den seneste tid har knoklet for at få gjort klar. Oprindeligt var det planen, at Viking Fodbold skulle overtage Viking Atletiks nuværende fitnesslokaler på Rønne Stadion Nord til e-sportsafdelingen, men disse har fodboldklubben ikke kunne vente på.

Klubben skal være et sted, hvor de unge kan komme og træne på hold inddelt efter alder og niveau på samme måde som Vikings fodboldspiller, ligesom de vil kunne få gode råd om kost. Det skal blandt andet være spillene Counter-Strike og Fortnite, spillerne skal dyste i.

Drømmen er en e-sportsliga

På længere sigt er det ambitionen, at der skal oprettes en e-sportsliga på Bornholm. Tejn Idrætsforening har allerede en e-sportsafdeling, mens der arbejdes på det i Hasle og Aakirkeby, fortæller han.

Bevillingen fra Sparekassen Bornholms Fond er blot det seneste tilskud, Viking Fodbold har fået til projektet. Bornholms Brand støttede for nyligt e-sportssatsningen med 20.000 kroner, og med det seneste tilskud fra Sparekassen Bornholms Fond har Viking Fodbold dermed samlet 45.000 kroner ind til satsningen.