Foto: Tommy Kaas
FOR ABONNENTER

Manglende enkeltstart ærgrer Martin Toft Madsen

Da ruten for næste års PostNord Danmark Rundt i sidste uge blev præsenteret, var der flere overraskelser i blandt.

For første gang i løbets historie starter en af etaperne uden for Danmark. Det sker, når tredje etape skydes i gang i Flensborg i Tyskland.

2020-udgaven af løbet bliver også første gang nogensinde, at PostNord Danmark Rundt skal køres uden en enkeltstart. Til stor overraskelse for enkeltstartsspecialisten hos BHS-Almeborg Bornholm, Martin Toft Madsen.

– Det er jo ikke til min fordel, at de har droppet enkeltstarten. Det er klart, at det selvfølgelig ikke er drømmescenarie for mig. Der er jo der, jeg har min styrke, så det ærgrer mig, siger Martin Toft Madsen.

Efter en tredjeplads i 2016, et skridt op som nummer to i 2017, et ned i 2018, tog BHS-Almeborg Bornholm-rytteren i år turen til tops, da han vandt enkeltstarten i Grindsted. Martin Toft Madsen glæder sig derfor over, at det endelig lykkedes at vinde disciplinen, når nu den er droppet til næste år.

– Jeg glæder mig endnu engang over, at jeg nåede at vinde den i år. Jeg håber, at den kommer igen i 2021, men nu må vi jo se om det er på forsøgsbasis, eller om det er noget, de tænker at gøre mere permanent, det ved jeg ikke. Men jeg håber, at den vender tilbage , siger Martin Toft Madsen.

Årets absolutte højdepunkt

For ham har enkeltstarten ved Danmark Rundt været et af årets absolutte højdepunkter, og han føler, at han er bedre end nogensinde. Det skyldes, at han for et par måneder siden blev cykelrytter på fuldtid.

– Jeg blev ramt af nogle nedskæringer på mit arbejde, og derfor har jeg brugt de sidste par måneder på cyklen mere eller mindre. Jeg tror aldrig, at jeg har været i bedre form i december, og jeg går faktisk og overvejer, om jeg skal fortsætte sådan til næste år, eller om jeg skal finde et nyt arbejde. Det kunne være sjovt at se, hvad det kan blive til sportsligt  det kommende år, fortæller Martin Toft Madsen som fylder 35 år til februar.

Det bliver svært at komme til OL

 

Han har den seneste uge været på træningstur til Calpe i Spanien, hvor han har forberedt sig til den kommende sæson. Selvom der ingen enkeltstart bliver til Danmark Rundt, venter der andre store løb i det kommende år. Her skal Martin Toft Madsen forsøge at genvinde dannebrogstrøjen til DM i enkeltstart til juni, hvor han i år måtte se sig slået af Kasper Asgreen, efter at havde vundet tre år i træk. I september venter både et EM og et VM, inden sæsonens helt store mål bliver OL-kvalifikation, hvor Danmark blot har en plads, som Martin Toft Madsen håber at være i spil til.

– Det bliver svært at komme til OL, men jeg vil gøre forsøget, og så må vi se, hvem landstræneren peger på. Det er en ekstra
gulerod, fortæller Martin Toft Madsen.