Arkivfoto: Kasper Rasmussen

Profil takker af hos BHS-Almeborg

Han er blot 26 år, men alligevel har Nicklas Amdi Pedersen valgt at indstille karrieren hos BHS-Almeborg Bornholm efter denne sæson, hvor han har været en af holdets største profiler.

Så sent som i september vandt Nicklas Amdi Pedersen den samkede Demin cup, men i stedet for at køre på cykel, vil han nu prioritere familielivet.

Han vil blive savnet hos det bornholmske cykelhold, erkender Christian Juul Andreasen, direktør for BHS-Almeborg.

– Nicklas har alle dage været en fantastisk rytter på vores hold. Den respekt som der har været omkring ham i feltet, har også gjort de andre og mindre erfarne ryttere på holdet bedre. Hans resultater taler jo for sig selv, han er kommet i selskab med mange af de største danske cykelryttere , efter det lykkedes ham at vinde den samlede DCU cup i år, fortæller Christian Juul Andreasen.

Nicklas Amdi Pedersen formåede ikke blot at vinde årets Demin cup. Han kom også på andenpladsen i både årets udgave af Fyn Rundt og GP Herning i år, så det er en stor rytter, som takker af trods hans unge alder.

– Vi kommer til at savne ham, men vi har stor respekt for, at han vil prioritere familielivet og sin civile tilværelse højere nu, siger Christian Juul Andreasen.

De lange træningsture det harmonerede ikke med familielivet for Nicklas Amdi Pedersen.

– Jeg har valgt at stoppe karrieren, da jeg er nået til et punkt, hvor jeg vil prioritere tiden med min kone og min datter højere. Lange træningsture og cykelløb hver weekend fra april til oktober skal nu erstattes af familiehygge og arbejdet som fysioterapeut, fortæller Nicklas Amdi Pedersen.

De bedste år af min karriere på Bornholm

Nicklas Amdi Pedersen er ikke i tvivl om, at han har haft sine bedste år som cykelrytter hos BHS-Almeborg.

– Når jeg ser tilbage, er jeg godt tilfreds med resultatet af de mange timer i sadlen. De seneste to år hos BHS-Almeborg har været de bedste i min karriere. Jeg er stolt af min samlede Demin Cup-sejr, og podieplaceringer i UCI-løb. Jeg kan se tilbage på mange gode weekender med gutterne fra holdet. Vi har haft et fantastisk sammenhold og mange hyggelige stunder, som jeg allerede savner, siger Nicklas Amdi Pedersen.