Tidligere AGF-mæcen Kurt Andersen er død

Den tidligere storinvestor i fodboldklubben AGF Kurt Andersen er død. Det skriver AGF på sin hjemmeside.

Kurt Andersen, der blev 75 år gammel, døde i London, hvor han har boet i de seneste år.

Da AGF tilbage i 2001 var i alvorlig økonomisk krise, dukkede den indtil da ukendte Kurt Andersen op fra sit otium i Spanien og reddede klubben fra en truende konkurs, lyder det i mindeordene på AGF’s hjemmeside.

Kurt Andersen ejede 51 procent af aktierne i klubben. Han trak sig ud af klubben igen i 2007.

At det havde været hans drøm at være klubejer, lagde han ikke skjul på.

– Da jeg var dreng, lovede jeg mig selv, at hvis det nogensinde blev økonomisk muligt, så ville jeg opfylde min drøm om at eje en fodboldklub, sagde den dengang 56-årige Kurt Andersen, da han blev AGF-klubejer.

Efter AGF kastede han sig ind i en ny klubovertagelse med FC Vestsjælland, men her kunne han ikke redde klubben fra konkurs.

I slutningen af 2015 erkendte han, at han ikke havde de økonomiske muskler til at agere redningsmand.

– Jeg kan ikke i øjeblikket. Det er ikke et spørgsmål, om jeg vil tillade, at klubben måske går konkurs. Det er et spørgsmål om penge, og jeg kan ikke, sagde Kurt Andersen til sn.dk.

/ritzau/