Christian Lønstrup kræver 348.000 kroner af FC Roskilde

I Retten i Roskilde fremsatte fodboldtræneren Christian Lønstrup tirsdag et krav på 348.000 kroner af sin forhenværende arbejdsgiver FC Roskilde.

Det svarer til seks måneders løn og feriegodtgørelse.

Den 49-årige fodboldtræner fastholder, at han sidste år blev uretmæssigt fyret fra klubben, efter han angiveligt havde anklaget sine spillere for matchfixing.

Ifølge FC Roskilde var der dog ikke tale om en fyring – Lønstrup sagde selv sit job op og er derfor ikke berettiget til pengene.

Den 15. maj blev træneren suspenderet fra sit arbejde i klubben.

En suspension er som udgangspunkt midlertidig, og fordi klubben ifølge Lønstrup ikke indikerede eller gjorde noget arbejde for, at træneren kunne vende tilbage til klubben, mener han og hans advokat, Pernille Nørkær, at der de facto er tale om en bortvisning.

Hvis retten skulle give Christian Lønstrup ret i, at han er blevet fyret, mener FC Roskilde, at fyringen er sket på et grundlag, der gør, at han ikke er berettiget til nogen form for erstatning.

Christian Lønstrup nægtede angiveligt at fortælle klubben, hvem der havde fortalt ham om den angivelige matchfixing.

Selv fastholder fodboldtræneren, at han ikke kendte kildens identitet og derfor ikke kunne afsløre den over for sin arbejdsgiver.

Klubben mener også, at Christian Lønstrup var nødt til at forlade klubben, efter at spillertruppen mistede tillid til træneren – blandt andre daværende anfører Mikkel Thygesen fortæller, at forholdet mellem træneren og spillerne ikke stod til at redde.

At truppen mistede tilliden er trænerens egen skyld, mener klubbens advokat, Peter Helby Petersen.

Lønstrup anklagede nemlig angiveligt sine egne spillere for matchfixing på et spillermøde mandag den 13. maj 2019.

Men det er ikke rigtigt, mener Lønstrups advokat. Træneren handlede ansvarligt og etisk ved at bringe emnet matchfixing på banen – og handlingen kunne ikke betragtes som en anklage af spillerne.

Det skulle nærmere betragtes som en generel opfordring, da der ikke blev nævnt specifikke navne.

– Det var ikke en beskyldning. Han siger bare, han har fået for øre, og at hvis det er sandt, så skal det stoppe, siger Nikolaj Jessen, der er tidligere spiller i FC Roskilde og vidne i sagen.

Dagen efter spillermødet fik træneren en mail om, at han var suspenderet fra sit arbejde. I en sms-korrespondance med ejeren af FC Roskilde, Carsten Salomonsson, gjorde han det klart, at han ikke agter at sige sit job op.

– Jeg fortæller meget klart, at jeg ikke siger op, siger Christian Lønstrup.

Retten afgør stridigheden mellem de to parter den 17. juni.

/ritzau/