Vejle-spiller er testet positiv for coronasmitte

Vejle Boldklub har tirsdag eftermiddag testet en spiller positiv for coronasmitte.

Det oplyser 1. divisionsklubben i en pressemeddelelse.

Dermed er spilleren den første elitespiller i Superligaen eller 1. division, der bliver testet positiv. I hvert fald som offentligheden kender til.

– Vi har i forbindelse med vores opsatte protokoller desværre erfaret, at en spiller er testet positiv for Covid-19. Vi kan samtidig også konstatere, at protokollerne virker, og vi har afholdt spilleren fra at møde ind med resten af truppen, siger Vejle-direktør Henrik Tønder.

Over for Ritzau forklarer han, at spilleren nåede at underrette klubben om et symptom inden den første træning mandag, og derfor nåede han ikke at træne med resten af truppen.

– Vi har en protokol, der siger, at spilleren skal kontakte os, hvis der er det mindste symptom. Denne spiller havde et mildt symptom og blev derfor sendt til test med det samme, fortæller Henrik Tønder.

Den coronasmittede spiller har det nu godt og har ikke længere symptomer.

Vejle Boldklub har taget tre spillere ud af truppen, fordi de skal testes. De tre har krydset spor med den coronasmittede spiller i søndags og skal derfor testes og vender først retur til træning, når svaret på testen foreligger.

Der er endnu ikke sat dato på genstarten af 1. division. Med 13 runder tilbage at spille ligger Vejle på førstepladsen, der udløser oprykning til Superligaen, med syv point til den nærmeste konkurrent, Viborg.

/ritzau/