Spillerforening revser afgående KIF-formand

Håndbold Spillerforeningen har ikke meget til overs for bestyrelsesformand i KIF Kolding Brian Stein, efter at klubbens ledelse tirsdag aften meldte ud, at den trækker sig, fordi den ikke har kunnet få klubbens økonomi til at hænge sammen til den kommende sæson.

Ifølge Brian Stein primært fordi det ikke er lykkes at forhandle en aftale på plads med spillerne om lønnedgang i et halvt år under coronakrisen.

Men den forklaring møder kritik fra Michael Sahl Hansen, der er direktør i Håndbold Spillerforeningen.

– Man prøver at finde alle mulige andre forklaringer, end det der er den grundlæggende årsag til KIF’s problemer, nemlig dårlig ledelse, siger han.

– Spillerforeningen og spillerne har været løsningsorienteret, og vi har ikke afvist en lønnedgang, men det er klart, at en så drastisk lønnedgang, som der er blevet foreslået, baseret på en mavefornemmelse, og noget der ligger langt ude i fremtiden, det har spillerne ikke kunne honorere.

– Brian Stein har forsøgt at køre en slags pistol-for-panden-forhandlinger over for spillerne med ultimative deadlines.

– Alle i håndboldbranchen ved jo godt, at det hverken er Spillerforeningen eller spillernes skyld, at Kolding står i den situation, de står i. Det er ganske enkelt dårlig ledelse fra A til Å.

Brian Stein ønsker over for Ritzau ikke at forholde sig til Michael Sahl Hansens kritik.

– Vi tænker lige nu kun på at finde nogle, som kan redde 25 arbejdspladser i Kolding, og det bliver vist uden Håndbold Spillerforeningens hjælp, skriver Brian Stein i en sms.

/ritzau/