Færøsk fodbold åbner med fuld gas i nærkampe og uden frygt

Lørdag kom den færøske liga Betrideildin endelig i gang efter en corona-udsættelse, og bortset fra at der ikke var tilskuere på lægterne, var det meste, som det plejer at være i en fodboldkamp.

Det fortæller HB Tórshavn-træner Jens Berthel Askou, der så sit hold vinde 1-0 på hjemmebane over EB Streymur.

– Man tænkte ikke meget over nogen forbehold. Man hilste lige på dommerne med albuen, og spillerne gik forbi hinanden i stedet for at give hånd. Det var det mest mærkbare, siger Jens Berthel Askou.

Der var nu heller ikke så meget at frygte i forhold til coronasmitte. På to måneder har landet haft 187 smittetilfælde, og tidligere lørdag kom nyheden om, at Færøerne er helt coronafrit.

– Det var smukt at starte fodbolden op med et smittetal i nul. Det frigav noget i hovederne på spillerne. Der var fuld drøn på, og ingen holdt sig tilbage i nærkampene.

– Folk begynder også lige så stille at give kram og highfives, og man begynder at komme hinanden mere ved, men der er stadig opmærksomhed på hygiejne. Vi klæder heller ikke om sammen til daglig, siger Askou.

Han forventer, at der snart er helt normale tilstande igen. Og så glæder han sig over det kick, der var over endelig at dyste om point.

– Det var fantastisk med noget på spil. Vi kontrollerede kampen, men fik spænding og nerve til sidst med et rødt kort og et par chancer til modstanderen, lyder det fra træneren.

Danske Mikkel Frankoch var på banen med til at sikre den knebne sejr.

/ritzau/