Håndboldkvinder kan møde europamestrene ved hjemme-EM

Det danske kvindelandshold i håndbold risikerer at møde Frankrigs regerende europamestre i indledende gruppe ved EM i december.

Danmark er seedet i andet lag ved lodtrækningen, der bliver foretaget 18. juni.

Dermed skal Jesper Jensens tropper altså op imod et hold fra øverste seedningslag, der ud over Frankrig består af Hollands verdensmestre, Rusland og Rumænien.

De fire lande sluttede på de fire øverste pladser ved EM i 2018, som danner grundlag for seedningen.

Det danske hold er forhåndsplaceret i gruppe A og kan ikke ramle ind i Holland, som allerede er sikker på at blive del af gruppe D.

Danmark er sammen med Norge vært for EM-slutrunden, og håndboldkvinderne skal spille indledende runde og en eventuel mellemrunde i Boxen i Herning.

Her er de fire seedningslag:
Lag 1: Frankrig, Rusland, Holland og Rumænien.

Lag 2: Norge, Danmark, Ungarn og Sverige.

Lag 3: Tyskland, Montenegro, Serbien og Spanien.

Lag 4: Slovenien, Polen, Tjekkiet og Kroatien.

Turneringen bliver Jesper Jensens første i spidsen for det danske landshold, som han tidligere på året overtog fra Klavs Bruun Jørgensen.

Hans spillere kan se frem til at spille med eget publikum i ryggen helt frem til semifinalerne, hvis det danske hold når så langt.

Tre af de fire hold i hver af de indledende grupper stryger videre til to mellemrundepuljer, der skal afvikles i Herning og Stavanger.

De to bedste fra hver mellemrundepulje går til medaljekampene, og her slutter det danske værtskab.

Begge semifinaler, bronzekamp og finale bliver spillet i Telenor Arena, der ligger på det tidligere lufthavnsområde Fornebu i Oslo.

/ritzau/