Fifa undersøger Manchester Uniteds nyindkøb

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har sat en undersøgelse i gang af den portugisiske fodboldspiller Bruno Fernandes’ skifte fra Sporting CP til Manchester United.

Det skriver Fifa i en meddelelse til flere britiske medier.

Det er midtbanespillerens tidligere klub Sampdoria, der har klaget til forbundet.

– Vi kan bekræfte, at den italienske klub Sampdoria den 3. april indgav et krav til Fifa mod den portugisiske klub Sporting Clube de Portugal relateret til økonomiske forpligtelser, der er beskrevet i kontrakten i forhold til salget af Fernandes, skriver Fifa.

25-årige Fernandes skiftede til United fra Sporting i januar i år. Premier League-klubben betalte 55 millioner euro (410 millioner kroner) for portugiseren.

Ifølge det britiske medie Sky Sports havde Sampdoria fået indskrevet en videresalgsklausul på ti procent i kontrakten, da den italienske klub solgte Fernandes til Sporting i 2017.

Men Sampdoria har ikke modtaget en krone. Sporting siger nemlig, at klausulen er ugyldig, da midtbanespilleren underskrev en ny kontraktforlængelse i juni 2018.

Fernandes var en af en række spillere, der opsagde sin kontrakt med Sporting, efter at en gruppe på omkring 50 maskerede mænd angreb spillere og personale på klubbens træningsanlæg i 2018.

Han besluttede dog senere at forblive i klubben.

/ritzau/Reuters/