WTA-chef støtter Federer-forslag om fusion af kønnene

Tennisikonet Roger Federer foreslog for to uger siden at slå herre- og dametennis sammen ved at smelte deres respektive organisationer, ATP og WTA, sammen.

Og forslaget får nu opbakning fra den administrerende direktør hos WTA, Steve Simon.

– Jeg er ikke bange for den fulde fusion. Det har jeg aldrig været, siger Steve Simon til New York Times.

– Jeg vil bestemt være den første, der støtter det. Det er klart, at det er en lang vej at komme dertil, men jeg tror, det giver al mening i verden.

Coronakrisen har ramt tennissporten hårdt. Alle turneringer har været suspenderet siden marts og vil som minimum være det indtil midten af juli.

Federer så krisen som en anledning til fornyelse.

– Overvejer bare: Er jeg den eneste, der tænker, at tiden er inde til at forene herre- og dametennis og stå sammen som én, lød det fra Roger Federer.

Steve Simon erklærer sig enig.

– Dette er en unik tid. Kriser og udfordringer kan undertiden også give muligheder, siger WTA-direktøren.

– Det handler ikke om at forsøge at redde WTA. Vi har det godt. Men hvis vi endelig skal kigge på at bringe sporten sammen, tror jeg, at WTA vil støtte konceptet.

Også Rafael Nadal har udtrykt støtte til Federers udmelding, og det samme har flere kvindelige spillere. Blandt andre Simona Halep.

– Hvis vi har ét produkt, ét brand og arbejder sammen om at opnå de samme mål, kan tennissportens fremtid se lys ud, når vi kommer ud på den anden side af denne krise, har rumæneren sagt.

/ritzau/AFP