Serie A-spillere holder afstand i forsigtig træningsstart

Næsten to måneder efter at ligaen blev suspenderet som konsekvens af coronaudbruddet, er spillerne i den italienske Serie A så småt på vej tilbage på træningsbanen.

Søndag gav landets regering spillerne grønt lys til at starte den individuelle træning i klubberne, og det har blandt andet Sassuolo nu benyttet sig af.

Nogen helt almindelig træning var der dog ikke tale om. Kun seks spillere fik lov til at træne ad gangen, og de blev fordelt over tre baner, så hver spiller fik en halv bane for sig selv.

Yderligere en stribe klubber har meddelt, at de også genoptager træningen mandag.

Premierminister Giuseppe Conte bekendtgjorde sidste søndag, at individuel træning måtte begynde igen fra mandag 4. maj, mens holdtræning til gengæld først måtte begynde to uger senere.

I første omgang var meldingen, at kun atleter fra individuelle sportsgrene måtte genstarte træningen mandag, men det vakte kritik fra fodboldklubberne.

Søndag aften fik de så grønt lys til at gennemføre individuel træning.

– Atleter i både individuelle sportsgrene og holdsport har ligesom enhver anden borger lov til at træne individuelt i private og offentlige områder, hvis reglerne om mindst to meters afstand overholdes, lød det fra indenrigsminister Luciana Lamorgese.

Selv om det altså nu er tilladt at træne individuelt på klubbens anlæg, må klubberne vente til mandag 18. maj, inden de igen kan samle spillerne til fællestræning.

/ritzau/