Paris Saint-Germain er kåret som mester i afbrudt sæson

Den Franske Ligaforening (LFP) har kåret Paris Saint-Germain som mester.

LFP bekræfter, at den bedste franske fodboldrække er lukket ned før tid som følge af coronapandemien, som den franske regering også meldte det ud i tirsdags.

PSG havde et forspring på 12 point ned til Marseille i Ligue 1, inden alt blev sat på pause på grund af udbruddet af coronavirus. PSG havde tilmed spillet en kamp færre.

Der skal ikke spilles mere fodbold i Frankrig før tidligst i september, lød det tirsdag fra Édouard Philippe, den franske premierminister.

Og sådan kommer det også til at blive, følger LFP nu op. De sidste ti spillerunder bliver dermed ikke afviklet.

– Vi har besluttet, at der vil være to nedrykkere og to oprykkere, siger Didier Quillot, chef i Den Franske Ligaforening.

– Der vil måske komme appeller, men vores beslutning står fast, siger han.

LFP kårede Lorient som vinder af den næstbedste række. Holdet rykker op i den bedste række sammen med Lens, der var nummer to i Ligue 2.

Og da kun to hold rykker op og ned i denne sæson, betyder det, at der ikke skal spilles playoffkampe som oprindeligt planlagt om den tredje plads i den bedste række.

Amiens og Toulouse rykker ud af Ligue 1, mens Nimes på tredjesidstepladsen er sikret endnu en sæson i det bedste franske selskab.

Der er derimod endnu ikke taget stilling til, hvem der skal repræsentere Frankrig i de europæiske klubturneringer i næste sæson.

Didier Quillot oplyser, at LFP inden 25. maj skal fortælle Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), hvem der skal have de europæiske pladser.

/ritzau/