Braithwaite: Min mentalitet var afgørende for FC Barcelona

En væsentlig grund til, at FC Barcelona i februar overraskede hele fodboldverdenen ved at skrive kontrakt med Martin Braithwaite, var den danske landsholdsspillers indstilling til tilværelsen.

Det siger angriberen i et interview med det franske nyhedsbureau AFP.

– Jeg fik en fornemmelse af, at de virkelig havde kendskab til mig. De vidste, hvor stærk jeg er mentalt, og de sagde, at det var en af de ting, der fik dem til at gå efter mig, siger danskeren om sit første møde med klubbens præsident, Josep Maria Bartomeu, og den tekniske direktør, Eric Abidal.

– De var overbevist om, at jeg kunne klare det, tilføjer han om udfordringen ved pludselig at være holdkammerat med Lionel Messi og holdets andre stjernespillere.

Da kontrakten faldt på plads, blev købet af Braithwaite af flere eksperter betegnet som en nødløsning for den langtidsskadede Ousmane Dembélé.

– Folk betragter mig som en nødløsning, fordi det var sådan, jeg kom her til. Hvad, folk ikke ved, er, at jeg i så mange år har overbevist mig selv om, at jeg ønsker at være her. Det er ikke et tilfælde, siger han.

– Jeg har skrevet under for fire år, og jeg ser min fremtid her, siger han om den spanske topklub.

/ritzau/AFP