Medier: Franske fodboldligaer afblæser sæsonen

Sæsonen i Frankrigs to bedste fodboldrækker er ovre.

Som følge af coronavirus vil Ligue 1 og Ligue 2 ikke blive genoptaget, og i stedet skal rækkerne afgøres på skrivebordet.

Det erfarer de franske medier L’Equipe og RMC Sport.

Beslutningen er ikke bekræftet fra officielt hold, men kan blive det senere tirsdag med en udmelding fra Frankrigs regering, skriver medierne.

I stedet håber man på at kunne starte 2020/21-sæsonen op fra august, skriver RMC.

Hvis sæsonen afgøres ud fra den nuværende stilling, hvor de fleste hold i Ligue 1 har spillet 28 ud af 38 kampe, bliver Paris Saint-Germain fransk mester.

Marseille er nummer to og ligger dermed til at kvalificere sig direkte til Champions League-gruppespillet, mens Rennes ligger til en plads i Champions League-kvalifikationen.

Nice med Kasper Dolberg og Riza Durmisi ligger nummer seks lige foran Joachim Andersens Lyon.

Toulouse og Amiens ligger på ligaens to nedrykningspladser, mens Nimes ligger tredjesidst, hvilket normalt ville betyde playoff om at undgå nedrykning.

Imens den franske liga altså ser ud til at blive afbrudt før tid, som den hollandske Æresdivision allerede er blevet, ser horisonten lysere ud for fodbold i andre lande.

I England og Italien satser man eksempelvis på at kunne genoptage holdtræningen i maj, mens man i Tyskland er skridtet længere fremme og satser på at kunne spille bundesligakampe i maj.

/ritzau/