Franske fodboldligaer bliver afblæst

Sæsonen i Frankrigs to bedste fodboldrækker er ovre.

Tirsdag meddeler premierminister Édouard Philippe ifølge AFP og Reuters, at der ikke bliver spillet mere i de professionelle sportsligaer – det gælder blandt andet fodbold- og rugbykampe – før september.

Derfor kan Frankrigs to bedste fodboldrækker, Ligue 1 og Ligue 2, ikke genoptages, efter at de er sat på pause på grund af coronavirus.

Ingen begivenheder med en forsamling på 5000 mennesker eller flere vil blive tilladt før tidligst i september.

Det stemmer overens med de meldinger, som de velrenommerede franske medier L’Equipe og RMC Sport erfarede forud for premierministerens udtalelser.

I stedet tager man hul på 2020/21-sæsonen, når der igen gives grønt lys til at spille fodbold.

Det Franske Fodboldforbund (FFF) bekræfter efter regeringens tiltag, at det er umuligt at gennemføre den resterende del af sæsonen.

FFF har dog kun ansvaret for de franske pokalturneringer, men anmoder Den Franske Ligaforening (LFP) om at gøre en ende på ligasæsonen.

– FFF opfordrer LFP til at hurtigst muligt at informere om de sportslige konsekvenser af nedlukning af Ligue 1 og Ligue 2 samt opsætte et program for næste sæson, skriver FFF på sin hjemmeside.

LFP har endnu ikke reageret på premierministerens udmelding og lukket sæsonen ned. Men det ventes at ske inden så længe.

I løbet af maj ventes den nu afblæste sæson at blive afgjort på skrivebordet.

Hvis sæsonen afgøres ud fra den nuværende stilling, hvor de fleste hold i Ligue 1 har spillet 28 ud af 38 kampe, bliver Paris Saint-Germain fransk mester.

Marseille er nummer to og ligger dermed til at kvalificere sig direkte til Champions League-gruppespillet, mens Rennes ligger til en plads i Champions League-kvalifikationen.

Nice med Kasper Dolberg og Riza Durmisi ligger nummer seks lige foran Joachim Andersens Lyon.

Toulouse og Amiens ligger på ligaens to nedrykningspladser, mens Nimes ligger tredjesidst, hvilket normalt ville betyde playoffkampe om at undgå nedrykning.

Imens den franske liga i lighed med den hollandske Æresdivision bliver afbrudt før tid, ser horisonten lysere ud for fodbold i andre lande.

I England og Italien satser man eksempelvis på at kunne genoptage holdtræningen i maj, mens man i Tyskland er skridtet længere fremme og satser på at kunne spille bundesligakampe i maj.

/ritzau/