DM i cykling er udskudt på ubestemt tid

Der bliver alligevel ikke afholdt DM i landevejscykling fra 18. til 21. juni i Give.

Danmarksmesterskaberne udskydes til en endnu ukendt dato på grund af coronavirus.

Det oplyser Henrik Jess Jensen, formand i Danmarks Cykle Union (DCU), med udsigt til et fortsat forsamlingsforbud, der maksimalt vil kunne skrues op til 500 mennesker til den tid.

– DM er en folkefest, og interessen er vokset enormt de seneste år ikke mindst på grund af de mange danske World Tour-stjerner og stærke hjemlige hold.

– Derfor hænger det ikke sammen at forsøge at presse en så stor begivenhed ned i andre rammer i juni, siger DCU-formanden til unionens hjemmeside.

DCU vil ikke gå på kompromis med sikkerheden og ønsker hverken at udsætte borgere, fans, frivillige eller ryttere for smitterisiko.

I Give Cykelklub håber formand Kurt Gjødsbøll, at der vil være forståelse for, at arrangementet må vente lidt endnu.

– Vi har arbejdet hårdt i mere end et år på at skabe et godt DM, og det skal være nogle fantastiske dage, som både ryttere, frivillige, publikum og alle i Give husker i mange år.

– Den lokale opbakning er meget stor, og hele byen glæder sig, så selvfølgelig venter vi, til myndighederne siger, at det er sikkert for alle at deltage i arrangementet, fortæller Kurt Gjødsbøll.

Den Internationale Cykelunion (UCI) har tidligere forslået de nationale forbund at afholde nationale mesterskaber i weekenden 22.-23. august, men DCU skal beslutte sig for, om man vil følge anbefalingen.

UCI’s udmelding om de nationale mesterskaber kom i forbindelse med en større omrokering i den internationale cykelkalender.

Således er Tour de France udskudt og nu sat til at starte i slutningen af august, ligesom Giro d’Italia og Vuelta a Espana også bliver flyttet og efter planen skal afvikles efter VM, der afholdes i slutningen af september.

Michael Mørkøv er forsvarende dansk mester i landevejscykling.

/ritzau/